Στην πρώτη συγκέντρωση για την ενεργοποίηση του κινήματος κατά του φαραωνικού Mall που δρομολογείται στα σύνορα Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης, βρέθηκε το Πράσινο Κίνημα.

Την πρωτοβουλία και το κάλεσμα είχε ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Πολιτών Μεταμόρφωσης Βασίλης Καραβάκος, ενώ το παρόν έδωσε ο δημοτικός σύμβουλος Μεταμόρφωσης κ. Ρεντζής και ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μανώλης Πάγκαλος. Εκ μέρους του Πράσινου Κινήματος συμμετείχε ο πρόεδρος Κώστας Καλογράνης και ο συντονιστής της Τοπικής Κίνησης Μεταμόρφωσης του Πράσινου Κινήματος Σπύρος Δημητρίου.

Στην τοποθέτηση του ο Κώστας Καλογράνης επισήμανε την ανάγκη συγκρότησης ισχυρού μετώπου κατά του φαραωνικού Mall, που όπως ειπώθηκε θα είναι 8.000 τετραγωνικά μεγαλύτερο από αυτό του Αμαρουσίου. Τόνισε ότι η δημιουργία του Mall θα επιφέρει ισχυρό πλήγμα στους επαγγελματίες της Μεταμόρφωσης, οι οποίοι με μαθηματική ακρίβεια θα βάλουν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους. Ταυτόχρονα όσοι έχουν ακίνητα που νοικιάζουν θα υποστούν ισχυρό πλήγμα αφού θα μείνουν ανοίκιαστα τα ακίνητα και θα χάσουν την αξία τους. Επίσης, όσον αφορά τις λεγόμενες θέσεις εργασίας στο Mall, επεξήγησε ότι πρόκειται για ένα ψευδεπίγραφο δίλλημα, αφού για κάθε θέση εργασίας των 400 ευρώ, θα κλείνουν 5 μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες ζουν ολόκληρες οικογένειες. Τέλος έκανε λόγο και για την ανάγκη λιγότερης τσιμεντοποίησης της Αττικής και ειδικότερα της συγκεκριμένης περιοχής αλλά και των φαινομένων της κλιματικής αλλαγής που θα υποστούν οι επόμενες γενιές με τις πολιτικές τσιμεντοποίησης.

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι τα τελευταία χρόνια ακολουθήθηκε μία τακτική υποβάθμισης της περιοχής, με στόχο να πιεστούν οι κάτοικοι να βλέπουν την ανέγερση του Mall ως τη μοναδική ελπίδα για την παραμελημένη από τη δημοτική αρχή συνοικία.

Η αρχή της δημιουργίας ενός ισχυρού Κινηματος κατά του Mall έγινε και το Πράσινο Κίνημα θα ενώσει τις δυνάμεις του με φορείς και συλλογικότητες της περιοχής στην προσπάθεια αυτή.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ

Παίρνουμε Θέση—Η Πολιτική στην Πράξη