Οι εξελίξεις στην τροπολογία για τα αδέσποτα ζώα και όσα συνέβησαν στη Βουλή με την απόσυρση της τροπολογίας, δικαίωσαν για ακόμα μία φορά το Πράσινο Κίνημα.

Η επιλογή να μην γίνει ο πρέπων διάλογος και οι αντιδράσεις από τις φιλοζωικές οργανώσεις ανάγκασαν τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Φάμελλο να αποσύρει την τροπολογία, η οποία προερχόταν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα το Πράσινο Κίνημα είχε ανακοινώσει τα εξής:«Ένα νομοσχέδιο τομή για τα Ζώα Συντροφιάς κινδυνεύει να καταλήξει σε μεγάλο φιάσκο. Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός ότι δεν συμμετείχαν όπως τους άρμοζε στον διάλογο οι φιλοζωικές οργανώσεις της χώρας και η τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι παράλογο να μην συνδιαμορφώνουν θεσμικά το νομοσχέδιο αυτοί που θα κληθούν να το εφαρμόσουν. Οι φιλοζωικές οργανώσεις που αγωνίζονται χρόνια και οι Δήμοι, (πολλοί εκ των οποίων θέλουν να βοηθήσουν αλλά δεν υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο) έπρεπε να είναι σε πρώτο πλάνο από το αρμόδιο υπουργείο. Η επιτροπή του Υπουργείου έτσι όπως ορίστηκε αφήνει σκιές για παρέμβαση των οικονομικών συμφερόντων προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση. Έστω και τώρα να γίνει ξανά ο διάλογος με τους πρέποντες όρους για τις φιλοζωικές οργανώσεις και του Δήμους.»

Το Πράσινο Κίνημα επιμένει στην πρόταση του, να ξεκινήσει εκ νέου ο διάλογος και να συμμετέχουν όπως τους αρμόζει οι φιλοζωικές οργανώσεις και η τοπική αυτοδιοίκηση. Γιατί αλλιώς θα υπάρχουν τροπολογίες, όπως αυτή που αποσύρθηκε, οι οποίες θα είναι ανεφάρμοστες και εκτός τόπου και χρόνου.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
Παίρνουμε Θέση—Η Πολιτική στην Πράξη