Στο Περιφερειακό Συνέδριο της κυβέρνησης στην Πελοπόννησο ανακοινώθηκε ότι ξεκινούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία του περίφημου ΣΔΙΤ για την διαχείριση των απορριμμάτων.

Το Πράσινο Κίνημα είναι κατά του φαραωνικού και υπερδιαστασιολογημένου ΣΔΙΤ της Πελοποννήσου που προκρίνει η κυβέρνηση. Η εξέλιξη αυτή είναι απέναντι στη φιλοσοφία της διαλογής στην πηγή και των στόχων που έχουν τεθεί από τον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων. Οι εγγυημένες τιμές οι οποίες υπάρχουν για την ανάδοχο εταιρία, καθορίζουν την πιο υψηλή τιμή ανά τόνο στην Ελλάδα, την οποία θα πληρώνουν οι κάτοικοι της Πελοποννήσου. Επίσης, η πράξη του Ελεκγτικού Συνεδρίου αφήνει πολλά ανοιχτά μέτωπα μέχρι την ολοκλήρωση του έργου.

Εμείς παραμένουμε αταλάντευτοι στη θέση μας, ότι από την διαλογή στην πηγή και την κυκλικλή οικονομία μπορούν να προκύψουν 1100 αυτοχρηματοδοτούμενες “πράσινες” θέσεις εργασίας για την Πελοπόννησο.

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα αποτελεί οπισθοδρόμηση και σαφέστατα η κυβέρνηση διάλεξε την πιο αντιοικολογική επιλογή. Στην σύγκρουση μεταξύ δήμων και περιφέρειας για τη διαχείριση των απορριμμάτων το Πράσινο Κίνημα είναι υπέρ των Δήμων που επιδίωκαν την αποκεντρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων.

Η θέση μας εκφράστηκε αταλάντευτα και στην εκπομπή “Πελοπόννησος Σήμερα” του δημοσιογράφου κ. Κάππου, στο τηλεοπτικό κανάλι Super TV . Εκεί ο προεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης, συμμετείχε σε πάνελ θεσμικών και εξειδικευμένων προσώπων, για τη διαχείριση απορριμμάτων.

Δείτε την εκπομπή εδω: