Εν μέσω των κινητοποιήσεων των Θεσσαλών αγροτών, οι οποίες πλέον εξαπλώνονται και σε άλλες περιοχές της χώρας, διεκδικώντας επίλυση των αιτημάτων τους, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Αθανάσιος Ακρίβος και οι υποψήφιοί του περιφερειακοί σύμβουλοι με τον Συνδυασμό ΘΕΣΣΑΛΙΑ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, της Μαγνησίας, της Καρδίτσας, της Λάρισας και των Τρικάλων τάσσονται υπέρ των κινητοποιήσεων και στηρίζουν τον αγώνα τους.

Συγκεκριμένα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Αθανάσιος Ακρίβος τονίζει τα εξής:

«Εγώ και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τον Συνδυασμό μου ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγώνα των Θεσσαλών αγροτών και καλώ τα μέλη και τους φίλους της παράταξής μας και του Πράσινου Κινήματος Θεσσαλίας να σταθούν στο πλευρό τους.

Θεωρώ ιδιαίτερα σκληρή την πρωτοφανή δίωξη των αγροτών στο Μπλόκο της Νίκαιας και την παραπομπή τους σε δίκη, ως ηθικών αυτουργών τα την κατάληψη του οδοστρώματος από τα τρακτέρ, με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Η ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων είναι δείγμα αυταρχισμού που δεν χωράει σε μία δημοκρατική κοινωνία.

Γνωρίζω, πολύ καλά, την οικονομική ταλαιπωρία των αγροτοκτηνοτρόφων, που έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια και λόγω της οικονομικής κρίσης και αναγνωρίζω ότι οι κινητοποιήσεις είναι ένας τρόπος διεκδίκησης της επίλυσης αιτημάτων όπως οι μειώσεις του κόστους παραγωγής, της φορολογίας, των ασφαλιστικών εισφορών και της ανάγκης εφαρμογής πολιτικών στήριξης του αγροτικού εισοδήματος, γι αυτούς τους λόγους τάσσομαι υπέρ των δίκαιων αιτημάτων τους.

Η αγροτική δραστηριότητα αποτελεί βασικό πυλώνα της Εθνικής μας Οικονομίας, πρέπει να στηριχθεί και να αξιοποιηθεί η δυναμική της!».