Μία εκδήλωση που ξεκίνησε για να βρεθούμε μεταξύ μας να γιορτάσουμε το νέο έτος, εξελίχθηκε σε ευρεία μάζωξη, στην οποία έγινε και έντονη πολιτική κουβέντα. Περίπου 200 άτομα γέμισαν το κέντρο που είχαμε κλείσει παρά το γεγονός ότι ο καιρός δεν μας έκανε τα κέφια, υπήρχε γενική απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και κάποια στελέχη μας είχαν προσβληθεί από τις ιώσεις τις εποχής.
Διασκεδάσαμε, συζητήσαμε πολίτικά και γεμίσαμε με δύναμη για το 2018, που για εμάς είναι κομβικό έτος, αφού θα πραγματοποιηθεί το ιδρυτικό μας συνέδριο στα μέσα Απριλίου.
Η ανταλλαγή απόψεων αφορούσε κυρίως τη διαχείριση των απορριμμάτων, την μπλε και πράσινη οικονομία, τα βιολογικά προιόντα, τα δικαιώματα των ζώων και το επικείμενο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, την Κοινωνική Οικονομία και όλα όσα συμβαίνουν με τη διαχείριση των ρεμάτων στη χώρα μας.
Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Κώστας Καλογράνης και το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής, Ρία Ακρίβου, έκοψαν τα κομμάτια της βασιλόπιτας και κάλεσαν τους οργανωτικούς υπευθύνους ή εκπροσώπους από όλες τις Περιφέρειες για να παραλάβουν το κομμάτι τους. Για την ιστορία, το φλουρί έπεσε στην Κεντρική Μακεδονία .
Επίσης, ο Κώστας Καλογράνης έκανε και έναν μικρό απολογισμό για τις ενέργειες που έχουν γίνει από τις 28 Νοεμβρίου, ημερομηνία που το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ ανακυρήχθηκε από τον Άρειο Πάγο, έχοντας καταθέσει την Ιδρυτική μας Δήλωση και το Καταστατικό Λειτουργίας του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ. Από τότε, πήγαμε στη Βουλή και πρωτοκολληθήκαμε αρμοδίως, βρήκαμε και ετοιμάζουμε τα γραφεία μας στην οδό Συγγρού 224, όπου μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες και θα εγκασταθούμε. Επίσης μέχρι τότε θα είναι στον αέρα και το site του κόμματος, τα social media ήδη λειτουργούν, το Ινστιτούτο μας, που θα είναι έρευνας και πολιτικής τεκμηρίωσης, είναι σχεδόν έτοιμο, ενώ ήδη δρομολογούνται οι πρώτες του εκδόσεις καθώς και οι πρώτες ημερίδες. Βασικός μας στόχος πάντα παραμένει το Ιδρυτικό μας Συνέδριο το οποίο θέλουμε να είναι μαζικό. Εν τω μεταξύ θα έχουμε παρουσιάσει την Ιδρυτική μας Διακύρηξη, η οποία φιλοδοξούμε να είναι όσο προωθημένη επιτάσσουν οι καιροί και φυσικά να μην έχει καμιά σχεση με το υφιστάμενο πολιτικό σκηνικό. Στις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις, όποτε αυτές γίνουν, εμείς θα είμαστε παρόντες με αυτόνομη κάθοδο. Στο πλαίσιο αυτό υπάρχουν συζητήσεις, με πολιτικές συλλογικότητες και μέλη της αυτοδιοικητικής κοινότητας να συνεργαστούμε. Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν, ο υποψήφιος δήμαρχος Μεταμόρφωσης και δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Καραβάκος, ο δημοτικός σύμβουλος Σπάρτης και συνιδρυτής της Λακωνικής Βιοενεργειακής Σταύρος Αργυρόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Χολαργού-Παπάγου και πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Εκδοτών Τοπικών Εφημερίδων Αττικής, Χάρης Κουγιουτζόπουλος, ο συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης στο Δήμο Αρτέμιδος – Σπάτων Χρήστος Ποθουλάκης και ο εκδότης της εφημερίδας “Αλήθεια”, Γιώργος Γκόντζος. Επίσης, την πολιτική “Πρωτοβουλία 14 Μάη” εκπροσώπησε ο γνωστός συνδικαλιστής και υποψήφιος δήμαρχος Νέας Ιωνίας Άρης Χατζησσαβίδης, ο οποίος στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε και στις συζητήσεις συνεργασίας που έχουν ξεκινήσει.