Στη μάχη της ενημέρωσης για την Κλιματική Αλλαγή στην Ελλάδα ρίχτηκε το “Πράσινο Κίνημα”. Την Τρίτη 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στελέχη του Πράσινου Κινήματος βρέθηκαν σε διάφορα σημεία της Αττικής, και μοίρασαν ενημερωτικό υλικό, για την Κλιματική Αλλαγή, τις αλλαγές και τις επιπτώσεις που θα επιφέρει στην Ελλάδα. Παράλληλα στο ενημερωτικό φυλλάδιο υπήρχαν και 10 προτάσεις του Πράσινου Κινήματος, για να αποφευχθούν οι επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής στη χώρα μας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι συνολικά, σύμφωνα με μια εκτίμηση (Sauter, 2013) από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας κινδυνεύει να χαθεί το 3,5% της έκτασης της χώρας. Εκτιμάται ότι το φαινόμενο μπορεί να έχει κόστος ίσο με περίπου το 2% του ΑΕΠ της χώρας. Σε σχετική της έκθεση που δημοσιεύτηκε το 2011, η Τράπεζα της Ελλάδος επισημαίνει πως το οικονομικό κόστος της κλιματικής αλλαγής για τη χώρα μας είναι εξαιρετικά υψηλό: στο δυσμενέστερο σενάριο, το συνολικό κόστος για την ελληνική οικονοµία ως το 2100 ανέρχεται στα 701 δις ευρώ, ποσό υπερδιπλάσιο του εθνικού μας χρέους το 2009.

Οι δράσεις ενημέρωσης των κατοίκων από το Πράσινο Κίνημα, για την Κλιματική Αλλαγή θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές της χώρας καθώς, πολλά στελέχη της αυτοδιοίκησης έχουν απευθυνθεί στο Πράσινο Κίνημα για να γίνουν σχετικές ημερίδες ενημέρωσης.

 

 

 

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
Παίρνουμε Θέση—Η Πολιτική στην Πράξη