Παρακολουθώντας τις εξελίξεις στις καινοτομίες της Ελληνικής Οικονομίας, ο Συνδυασμός ΑΤΤΙΚΗ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, εκφράζει την ικανοποίηση του για τις προοπτικές που ανοίγονται στη χώρα, με την ευρεία εφαρμογή της ιατρικής και βιομηχανικής κάνναβης.

Αφορμή είναι η επιτυχής 2η Athens Cannabis Expo 2019, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 150 πρωτοπόροι επιχειρηματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, παρουσιάζοντας τα καινοτόμα προϊόντα τους, στα περίπτερα της έκθεσης στο κλειστό γήπεδο του Παλαιού Φαλήρου.

Το ελπιδοφόρο μήνυμα, της Έκθεσης, είναι ότι διαφάνηκε πως υπάρχουν προοπτικές ώστε να διασφαλιστεί ένα μέλλον για την ελληνική κάνναβη, δημιουργικό, καινοτόμο, βιώσιμο και χωρίς αποκλεισμούς.

Ο επικεφαλής του Συνδυασμού ΑΤΤΙΚΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Παπαδάκης, έκανε την εξής δήλωση:

«H Διεθνής Έκθεση Κάνναβης ήρθε για 2η χρονιά στην Αθήνα, φέρνοντάς μας κοντά σε προϊόντα και καινοτομίες που υπάρχουν στον τομέα της κάνναβης σε όλο τον κόσμο και ενημερώνοντας μας για τα τελευταία επιτεύγματα όσον αφορά την ιατρική, φαρμακευτική και βιομηχανική χρήση της κάνναβης.

Η χώρα μας, από εκεί που καλλιεργούσε κλωστική κάνναβη σε όλη την επικράτεια – σε σημείο, μάλιστα, ο ελληνικός τύπος να την χαρακτηρίζει ως «πηγή χρυσού» μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο – κατέληξε, μέσα σε περίπου εξήντα χρόνια απαγόρευσης, να την μετατρέψει στο “άνθος του κακού”.

Τώρα, η Ελλάδα, έστω και καθυστερημένα, καλείται να ακολουθήσει τις αλλαγές που συντελούνται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αν υπάρξει ευρεία εφαρμογή της ιατρικής και βιομηχανικής κάνναβης στην Ελλάδα, οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι ο ετήσιος τζίρος μπορεί να ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ, δημιουργώντας πάνω από 10.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας.

Πρέπει να ληφθεί επίσης υπόψη, ότι στη χώρα μας υπάρχουν περίπου 250.000 ασθενείς που θα μπορούσαν να τη χρησιμοποιήσουν για ιατρικούς σκοπούς.

Πλέον γίνεται σαφές πως η προκατάληψη και το στίγμα κάνουν στην άκρη και προτάσσεται η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα».

 

Λεωφόρος Συγγρού 224 | 4ος Όροφος | 17674 Καλλιθέα | ΤΗΛ: 210-9586740