Απαράδεκτη είναι η κατάσταση στην περιοχή των Πετραλώνων, με τις συνεχείς δηλητηριάσεις ζώων, εδώ και καιρό, που αφήνει αδιάφορη την Πολιτεία.

Για τον λόγο αυτό επισκέφθηκαν, πρόσφατα,  το Αστυνομικό Τμήμα Ακρόπολης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Καψής, με τα μέλη της Φιλοζωικής Οργάνωσης Πετραλώνων Χριστίνα Μπούκα και Νίκο Παπαγεωργίου ώστε να καταθέσουν μήνυση. Αφορμή ήταν τα αλλεπάλληλα περιστατικά δηλητηρίασης μικρών γατιών, που προκάλεσε τον θάνατό τους, στην περιοχή των Κάτω Πετραλώνων.

Οι καταγγέλλοντες προέβησαν σε καταγγελία – διαμαρτυρία, ζητώντας από τις αστυνομικές αρχές την εύρεση και την παραδειγματική τιμωρία των δραστών σύμφωνα με το Ν. 4039/12, Άρθρο 16, παρ. α, για την «Κακοποίηση των ζώων» και ζήτησαν η υπόθεση να παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα για να κινηθεί διαδικασία ποινικής δίωξης κατ’ αγνώστου…

Η ασυνειδησία κάποιου ή κάποιων ξεπέρασε τα όρια, αφού πάνω από πέντε είναι τα νεκρά, από δηλητηρίαση, νεαρά γατάκια που περισυνέλεξαν οι εθελοντές της φιλοζωικής το τελευταίο δίμηνο, από εγκαταλελειμμένο οικόπεδο στη συμβολή των οδών Υλλεών και Αμφιτρύωνος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο κύριος Παπαγεωργίου και η κυρία Μπούκα, με την ιδιότητά τους ως στελέχη της Φιλοζωικής Πετραλώνων,  με τα πενιχρά τους οικονομικά, σιτίζουν τα γατάκια, τα στειρώνουν και τα υιοθετούν. Αγανακτισμένοι, από τις πρόσφατες δολοφονίες, κάλεσαν το μέλος του Συλλόγου – υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων, και έμπειρο στέλεχος Αυτοδιοίκησης, Κώστα Καψή και τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και για την εχθρική στάση της Πολιτείας.

Τον ενημέρωσαν ότι, απεγνωσμένα, ζητούν έναν χώρο για δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Αδέσποτων (καταφύγιο) και προσέτρεξαν στη βοήθειά του, προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα που μόνο αποτροπιασμό και αγανάκτηση προκαλεί. Ο κ. Καψής υποσχέθηκε να συνδράμει με τις δυνάμεις του για την εύρεση χώρου που θα εξυπηρετεί τη φιλοξενία και περιποίηση αδέσποτων ζώων.

 

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του Πράσινου Κινήματος για τον Δήμο Αθηναίων, Κώστας Καψής έκανε την εξής δήλωση: «Καταδικάζω κάθε ενέργεια τέτοιου είδους και θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια ώστε  να μην υπάρξουν ξανά παρόμοια περιστατικά. Υπενθυμίζω ότι  η χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων αποτελεί αδίκημα και επισύρει ποινή πολυετούς φυλάκισης και βαριά πρόστιμα για κάθε θανατωμένο ζώο. Η Πολιτεία οφείλει άμεσα να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο με ένα σύγχρονο νομοσχέδιο. Ταυτόχρονα πρέπει να αυστηροποιηθούν οι ποινές για τις φόλες και το παράνομο εμπόριο ζώων συντροφιάς».

 

Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ επαναφέρει στον διάλογο την πρότασή του για τα ζώα, που μεταξύ άλλων υποστηρίζει:

  • Δημιουργία Μητρώου Ζώων Συντροφιάς σε κάθε Δήμο, όπου ο κάθε δημότης είναι υποχρεωτικό να δηλώνει πόσα (και ποια) ζώα έχει υπό την επιμέλεια του.
  • Υποχρεωτικό τσιπάρισμα σε όλα τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς.
  • Μητρώο Εθελοντών, όπου θα μπορεί ένας πολίτης για τους 4-5 πρώτους μήνες να αναλάβει να μεγαλώσει ένα νεογέννητο και μετά να το δώσει για υιοθεσία.
  • Αυστηροποίηση των ποινών για τις φόλες και για το παράνομο εμπόριο ζώων συντροφιάς.
  • Θεσμοθέτηση συγκεκριμένων κανόνων ευζωίας για τα καταφύγια και τους προσωρινούς χώρους παραμονής των ζώων συντροφιάς.
  • Δημιουργία σελίδας για την υιοθεσία αδέσποτων ζώων συντροφιάς συνδεδεμένη με την επίσημη σελίδα κάθε δήμου.

 

 

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ | Παίρνουμε Θέση—Η Πολιτική στην Πράξη

υποστηρικτές του ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ