Υποψήφιοι Περιφερειάρχες

Νικόλαος Παπαδάκης

Νικόλαος Παπαδάκης

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής

Νικόλαος Παπαδάκης, Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Επικεφαλής του Συνδυασμού ΑΤΤΙΚΗ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Ας γνωριστούμε…

Δεν είναι εύκολο να μιλήσει κανείς για τον εαυτό του…

Θα μπορούσα βέβαια να συμπεριλάβω απλά το βιογραφικό μου, πιστεύω όμως πως αυτό δεν θα ήταν αρκετό…

Δεν θα έλεγε τίποτα σε σένα που ενδιαφέρεσαι να μάθεις ποιος είναι ο άνθρωπος που θέτει υποψηφιότητα για Περιφερειάρχης Αττικής ως επικεφαλής της παράταξης ΑΤΤΙΚΗ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.

Πώς άλλωστε μπορείς να εμπιστευτείς έναν άνθρωπο αν δεν γνωρίζεις αρκετά πράγματα γι’ αυτόν;

Ας γνωριστούμε λοιπόν.

Με λένε Νίκο Παπαδάκη.

Η κυρίαρχη πολιτική φιλοσοφία που με διέπει συνοψίζεται στη φράση «Παίρνουμε Θέση – Η Πολιτική στην Πράξη”.

Τα «πέτρινα” χρόνια της πολυδιάστατης κρίσης που βιώσαμε σαν χώρα, μου έδωσαν το έναυσμα να πρωτοστατήσω, μαζί με πολλούς άλλους, τον Νοέμβριο του 2017 στην ίδρυση ενός νέου πολιτικού φορέα. Του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ (ΠΡΑΚΙ).

Διατελώ ιδρυτικό μέλος, επίσης μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ και πρόεδρος του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «Θεόφραστος», που αποτελεί το Ινστιτούτο Πολιτικής Τεκμηρίωσης του Πράσινου Κινήματος.

Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ είναι ένα ενιαίο, μαζικό, δημοκρατικό, κόμμα της οικολογίας και της πράσινης πολιτικής, με βασικό στόχο την οικολογική και ψηφιακή μεταστροφή της κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα. Φιλοδοξεί, επίσης να εκφράσει τον κόσμο της εργασίας, των αυτοαπασχολούμενων, των μικρομεσαίων επαγγελματιών, της αγροτιάς, της νεολαίας, της προοδευτικής διανόησης και καλλιτεχνικής δημιουργίας, της ψηφιακής οικονομίας, των νέων τεχνολογιών, του πράσινου επιχειρείν αλλά και του μεγάλου κύματος των ανέργων και όλων εκείνων που υφίστανται την εκμετάλλευση και την καταπίεση.

Αγωνίζεται με όλες τις δυνάμεις του για τη δημοκρατία, την εθνική ανεξαρτησία, την αμεσοδημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη, την ισότητα και την ελευθερία, ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό και για τα δικαιώματα των ζώων. Επίσης για την ενίσχυση της πρόσβασης για όλους στην γνώση, την εκπαίδευση, τον αθλητισμό, τις τέχνες και τον πολιτισμό, για την προώθηση, προβολή και ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας για την ενίσχυση της οικονομίας και της παραγωγής, για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και του πνευματικού πλούτου της χώρας.

Υποστηρικτές του ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.

Γεννήθηκα στην Αθήνα. Η καταγωγή μου είναι από τα Χανιά και από την Καππαδοκία της Μ. Ασίας, από την πλευρά της μητέρας μου. Είμαι διαζευγμένος, έχοντας αποκτήσει ένα παιδί, τον Κωνσταντίνο.

Τα παιδικά μου χρόνια τα έζησα σε διαφορετικά μέρη. Ηράκλειο, Κάλυμνο και Τήνο, λόγω της φύσης της εργασίας του πατέρα μου, δημόσιος υπάλληλος με συχνές μεταθέσεις.

Είμαι πτυχιούχος του τμήματος Φυσικής, της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Από την ηλικία των 15 χρόνων και καθόλα τα μαθητικά μου χρόνια εργαζόμουν σε εποχιακές τουριστικές επιχειρήσεις στην Τήνο, κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών. Κατά τα φοιτητικά μου χρόνια, στα Ιωάννινα η εργασία πήρε μία πιο «μόνιμη” μορφή.

Την πρώτη μου επιχείρηση στην Τήνο, την απόκτησα μόλις σε ηλικία 23 ετών, για να ακολουθήσει και μία δεύτερη μετά από 2 χρόνια. Εδώ και 25 χρόνια, εγκατεστημένος μόνιμα στο Ελληνικό, εργάζομαι ως εκπαιδευτικός διατηρώντας φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης.

Γαλουχημένος από ένα έντονα πολιτικοποιημένο και εξόχως κοινωνικοποιημένο οικογενειακό περιβάλλον, η ενασχόληση μου με τα κοινά, μου έγινε τρόπος ζωής.

Η ενεργός πολιτική μου δραστηριότητα ξεκίνησε στο φοιτητικό κίνημα, σαν μέλος της ΠΑΣΠ και της νεολαίας ΠΑΣΟΚ, τη δεκαετία του ’80.

Ακολούθησε η ενασχόληση μου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με δύο θητείες ως δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Ελληνικού (1999-2006).

Στη διάρκειά τους διετέλεσα:

 • Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελληνικού
 • Διευθύνων Σύμβουλος της Δημοτικής Επιχείρησης «Αναπτυξιακή Ελληνικού”
 • Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Ελληνικού

Συμμετείχα στις Δημοτικές εκλογές τόσο του 2006 στο Δήμο Ελληνικού, όσο και του 2010 στον συνενωμένο Δήμο Ελληνικό-Αργυρούπολη, χωρίς επιτυχή έκβαση.

Πεποίθηση μου είναι ότι παρά τις πολλές διοικητικές μεταρρυθμίσεις, η Ελλάδα παραμένει ένα από τα πιο συγκεντρωτικά κράτη στην Ευρώπη. Η Ευρώπη των περιφερειών και των πόλεων στην Ελλάδα παραμένει ημιτελής, με διεκπεραιωτικές κυρίως αρμοδιότητες, στη σκιά του κεντρικού κράτους.

Ο τριπλός χαρακτήρας της κρίσης (οικονομικός, περιβαλλοντικός, κοινωνικός) που βιώνουμε, μας επιβάλλει νέα μοντέλα αυτοδιοίκησης.

Η αυτοδιοίκηση μπορεί να διαδραματίσει τον πιο καθοριστικό ρόλο στη Βιώσιμη Ευημερία των πολιτών. Με τη βιώσιμη διαχείριση των φυσικών πόρων, την εφαρμογή τοπικών σχεδίων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την ενθάρρυνση της παραγωγής και της κατανάλωσης στην πηγή, την επιδίωξη της κοινωνικής συνοχής, την υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, την έμφαση στην ποιότητα ζωής, την προστασία της υγείας, την ανάταση της παιδείας και του φυσικού περιβάλλοντος.

Πιστεύω στις βαθιά ριζωμένες αρχές και αξίες, της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της Διαφάνειας, της Αξιοκρατίας, των Δικαιωμάτων για Όλους, της Λογοδοσίας, της Ανθρωπιάς ,της Ανεκτικότητας, της Αλληλεγγύης, της Συλλογικότητας, της Συνύπαρξης, της Δημιουργίας, της Χειραφέτησης.

Στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, οι πολίτες θα έχουμε την ευκαιρία να υπερασπιστούμε προτάσεις παραγωγικής ανασυγκρότησης και νέα βιώσιμα μοντέλα οικονομίας και διαχείρισης.

Σε καλώ μέσα από την υποστήριξη σου, στην παράταξη ΑΤΤΙΚΗ-ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ να διασφαλίσουμε τα αναφαίρετα δικαιώματα μας στην Εκπροσώπηση, στην Ισότητα, στη Συμμετοχή, στην Πρόοδο, στην Ασφάλεια και στη Δημιουργία.

Αυτά… και σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που διέθεσες.

Δημήτρης Γρίβας

Δημήτρης Γρίβας

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος

Δημήτρης Γρίβας, Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Επικεφαλής του Συνδυασμού ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Ο Δημήτρης Γρίβας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969 και είναι διαζευγμένος, πατέρας δύο παιδιών.

Είναι Πτυχιούχος Σχολής Δυτών του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και έχει ειδικευθεί σε πολλές μορφές πολεμικών τεχνών για τις οποίες έχει λάβει διεθνώς αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις και διακρίσεις σε: Αυτοάμυνα, Πολεμικές Τέχνες, Προστασία VIP και Σκοποβολή.

Διαθέτει πολύ πλούσια εμπειρία ως εκπαιδευτής σε αυτοπροστασία και ασφάλεια:

 • Προπονητής, επιπέδου Μάστερ, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πολεμικών Τεχνών (Ε.Ο.Π.Τ.) και Εκπαιδευτής Σκοποβολής Πυροβόλων Όπλων.
 • Καθηγητής μαθημάτων «Ασφάλεια & Χρήση Όπλων και Αυτοάμυνας-Αυτοπροστασίας στο τμήμα «Στελέχη Ασφαλείας Προσώπων & Υποδομών», ΔΙΕΚ Αγίου Δημητρίου και Αιγάλεω και στα ΙΕΚ ΞΥΝΗ (2011 – σήμερα).
 • Δάσκαλος  Αυτοάμυνας-Αυτοπροστασίας, από το 1992 και στη συνέχεια Πρόεδρος ΔΣ (2014-σήμερα) του Πολιτιστικού Συλλόγου Έρευνας και Προώθησης Πολεμικών Τεχνών Αυτοάμυνας – Αυτοπροστασίας SD-CAT, με έδρα τον Άγιο Δημήτριο.
 • Πρόεδρος ΔΣ – Εκπαιδευτής σκοποβολής του Αθλητικού Συλλόγου Σκοποβολής-ΤΟΞΟΤΗΣ, με έδρα τον Άλιμο (2002-σήμερα).
 • Εκπαιδευτής και προπονητής Αυτοάμυνας σε στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, Αστυνομίας, Λιμενικού και Security  (2004 – σήμερα).

Παράλληλα, είναι δύτης-ιδιοκτήτης της εταιρείας ΒLUE WATER με πάνω από εικοσαετή εμπειρία σε Καταδυτικές εργασίες.

Για τη διάδοση των τεχνικών της Αυτοάμυνας – Προστασίας διοργανώνει σεμινάρια εκπαίδευσης διαφόρων κοινωνικών ή επαγγελματικών ομάδων σε άνδρες και γυναίκες καθώς και μαθήματα antibulling σε παιδιά και εφήβους.

Ως ειδικός, κάνει εισηγήσεις επί του γνωστικού του αντικειμένου σε στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, σπουδαστές και πολίτες.

Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Πράσινου Κινήματος, οπαδός της οικολογίας και έχει μεγάλη εμπειρία και αμέτρητες ώρες κατάδυσης στην απορρύπανση θαλάσσιων περιοχών. Παράλληλα, έχει πλούσιο έργο και κοινωνική προσφορά σε μαθήματα αυτοάμυνας σε γυναίκες και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Γιούλη Παπαδοπούλου

Γιούλη Παπαδοπούλου

Υποψήφια Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Γιούλη (Γεωργία) Παπαδοπούλου, Υποψήφια Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Επικεφαλής του Συνδυασμού ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Η Γιούλη (Γεωργία) Παπαδοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956, από γονείς εκπαιδευτικούς, τον Φώτη Παπαδόπουλο, από το Χρυσοβίτσι Αρκαδίας και την Αντωνία Παπανδρέου, από την Λυκόσουρα Αρκαδίας. Είναι μητέρα τριών παιδιών, ενήλικων ανδρών σήμερα και έχει μια εγγονή.

Τα πρώτα χρόνια της ζωής της, μέχρι και την 5η τάξη του Δημοτικού Σχολείου, τα πέρασε στο Κοπανάκι Μεσσηνίας, όπου υπηρέτησαν οι γονείς της ως δάσκαλοι. Τέλειωσε το Δημοτικό και το Πρακτικό Α’ Γυμνάσιο αριστεύοντας στην Τρίπολη, όπου ζει και σήμερα.

Το 1974 εισάγεται 2η  στην κατάταξη εισαγωγής στην Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε το 1979 με Άριστα, έχοντας φοιτήσει ως υπότροφος αριστείας του ΙΚΥ, καθ’ όλη τη διάρκεια των 5ετών σπουδών της.

Εμπλούτισε τις γνώσεις της παρακολουθώντας σεμινάρια Ηγεσίας, Προγραμματισμού, και Διαχείρισης Ομάδων σε δύσκολες συνθήκες διαβίωσης, στο Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού όπου υπήρξε και μέλος της Γενικής Συνέλευσής του επί χρόνια.

Συμμετείχε σε, τουλάχιστον, 80 συνέδρια και σεμινάρια οδοντοϊατρικών ειδικοτήτων. Ομιλεί άριστα την Ελληνική Γλώσσα και αρκετά καλά την Αγγλική. Από το 1980 διατηρεί ιδιωτικό Οδοντιατρείο στην Τρίπολη.

Έχει πλούσια κοινωνική-συλλογική δράση ως εθελόντρια και στο πλαίσιο θήτευσε σε διάφορες θέσεις ευθύνης:

 • Ταμίας και Γραμματέας του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας μέχρι το 1993.
 • Έφορος του Τοπικού Τμήματος Σ.Ε.Ο. Τρίπολης (1999-2007).
 • Διοργάνωσε ως μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής , υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, το 2004 στο Σούνιο, την Διαβαλκανική Κατασκήνωση του Σ.Ε.Ο. με συμμετοχή 5 χωρών.
 • Διοργάνωσε το 2006 την Ευρωπαϊκή Κατασκήνωση της WAGGS στο Διαλεκτό Καβάλας, με συμμετοχή 7 χωρών της Ευρώπης, έχοντας την απόλυτη ευθύνη του 10ήμερου προγράμματος.
 • Υπεύθυνη και συντονίστρια των δράσεων του Συλλόγου «Η Πίστη» των γονέων και κηδεμόνων των παιδιών με καρκίνο του Νοσοκομείου Αγία Σοφία, με πρωτοπορία στην κινητοποίηση της Πελοποννήσου για εθελοντές δότες μυελού των οστών, με ραδιομαραθώνιους και ημερίδες, συνεντεύξεις και διοργανώσεις εκδηλώσεων, ιδιαίτερα στην Τρίπολη (2000-2012).
 • Εθελόντρια στη διοργάνωση της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Ελλάδας το 2002 και 2003 για την ευαισθητοποίηση των εθελοντών.
 • Μέλος συλλόγων και φορέων ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος και οικολογικών ευαισθησιών (Φιλοτεχνικός, Ορειβατικός, Πολιτιστικός Χρυσοβιτσίου κ.ά.)

Από το 1995 αρθρογραφεί σε διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα και από το 2015 διατηρεί blog, το ORTHOLOGIKA, μέσω του οποίου κάνει αγώνα κατά της Διαφθοράς και υπέρ της Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Με δική της πρωτοβουλία και αρθρογραφία, έχουν διαλευκανθεί σκοτεινές υποθέσεις διαφθοράς, στον Δήμο Τρίπολης (Δημοτολόγιο), ΤΕΙ Καλαμάτας, Δήμο Καλαμάτας  (ΜΑΡΑΘΟΛΑΚΚΑ-ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΕΕ).

Το 2014 έλαβε μέρος ως υποψήφια σύμβουλος στις εκλογές για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με την παράταξη του Γιάννη Μανώλη «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ”.

Αθανάσιος Ακρίβος

Αθανάσιος Ακρίβος

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Αθανάσιος Ακρίβος, Υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Επικεφαλής του Συνδυασμού ΘΕΣΣΑΛΙΑ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Ο Θανάσης Ακρίβος έλκει την καταγωγή του, από την πλευρά του πατέρα του, από το Γαρδίκι Τρικάλων και από την πλευρά της μητέρας του από τη Ματαράγκα Καρδίτσας, όπου και γεννήθηκε. Είναι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Βάλλα Ελένη και πατέρας δύο παιδιών, της Σωτηρίας, που είναι  γεωπόνος – τεχνολόγος τροφίμων και του αστυνομικού Κωνσταντίνου.

Τελείωσε το 2ο Λύκειο Τρικάλων και συνέχισε με σπουδές Ιατρικής στην Ιταλία και οδοντιατρικής στη Θεσσαλονίκη.

Στην επαγγελματική του καριέρα, αρχικά, ασχολήθηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας με εισαγωγές – εξαγωγές και το εμπόριο ανταλλακτικών και μηχανημάτων, για μια 10ετία. Στη συνέχεια έγινε στέλεχος επιχειρήσεων στον τομέα των πρώτων υλών – χημικών και τροφίμων όπου παρέμεινε, επί 30 χρόνια μέχρι και σήμερα. Μιλάει Ιταλικά και Αγγλικά.

Ασχολείται ιδιαίτερα με τον αθλητισμό και διακρίθηκε σε διάφορα αθλήματα. Είναι αθλητής  της σκοποβολής, ιδρυτικό μέλος του Σκοπευτικού Συλλόγου «Τοξευτής” και εκπαιδευτής σκοποβολής της ΣΚΟΕ. Επίσης, δρομικός αθλητής  μεσαίων αποστάσεων, μέλος του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου.

Είναι οπαδός της εναλλακτικής θεραπείας και αγαπημένη του ενασχόληση είναι οι εναλλακτικές θεραπείες που είναι  βασισμένες σε βότανα. Είναι χειροτέχνης παρασκευαστής σαπουνιών, κηραλοιφών, ελαίων και κρεμών. Συμβάλλει ποικιλοτρόπως στη διάδοση των εναλλακτικών μορφών θεραπείας κι είναι ευρύτερα γνωστός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τα άρθρα του στη βοτανοθεραπεία ενώ έχει και δική του πολυάριθμη ομάδα στο διαδίκτυο.

Θρέφει ιδιαίτερο σεβασμό στον πολιτισμό, στο πλαίσιο αυτό συμμετέχει σε χορωδίες, είναι χοροδιδάσκαλος παραδοσιακών χορών και μέλος σε Βλάχικες Κοινότητες, λόγω καταγωγής.

Υποστηρίζει τη φιλοσοφία της Δια Βίου Μάθησης – Εκπαίδευσης και έχει καταρτιστεί σε διάφορα αντικείμενα όπως κομποστοπιοίηση, Τέχνη της Επικοινωνίας, στην Ψυχολογία, Συμβουλευτική και Προπονητική Ζωής, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, κ.ά.

Ο Θανάσης Ακρίβος ασχολείται εδώ και πολλά χρόνια με την πολιτική. Από τα φοιτητικά του χρόνια, κιόλας, δραστηριοποιήθηκε στο περιβαλλοντικό κίνημα στο οποίο παραμένει μέχρι και σήμερα ως ενεργός πολίτης με συμμετοχή σε πολλές ακτιβιστικές δράσεις, υπέρμαχος της Οικολογίας και της Περιβαλλοντικής Προστασίας.

Είναι από τα ιδρυτικά μέλη του Πράσινου Κινήματος, στο οποίο είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και Ταμίας. Είναι πρώην μέλος της Παννατικής Γραμματείας και μέλος των Οικολόγων Πράσινων, από όπου αποχώρησε το 2017 με άλλα στελέχη για να ιδρύσουν το Πράσινο Κίνημα.

Κατέρχεται υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, εμπνεόμενος από τα προτάγματα της Οικολογίας, με όραμα την προστασία της μοναδικής Φύσης της και του Περιβάλλοντος, την ήπια ανάπτυξη με την αξιοποίηση των πόρων και των πολιτιστικών διαθέσιμων και την επίλυση σοβαρών προβλημάτων όπως η διαχείριση των απορριμμάτων και η αποτροπή δημιουργίας μεγάλων καταστροφικών Αιολικών Πάρκων.