Πράσινο Κίνημα

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Οι ανώνυμοι δήθεν ακτιβιστές δεν θα πλήξουν το εθελοντικό φιλοζωικό κίνημα.

Η υπόθεση με το καταφύγιο ζώων στην Σπάρτη που ήρθε στη δημοσιότητα φέρνει στην επιφάνεια, μία σειρά από διαχρονικά προβλήματα στη νομοθεσία για τα ζώα συντροφιάς, αλλά και πολλά ερωτηματικά.

Κι ενώ η υπόθεση είναι ακόμα σε στάδιο προανάκρισης, αξίζει να αναφέρουμε ότι μετά το πρώτο σοκ που υπεστήκαμε όλοι μας από το βίντεο, διερευνώντας την υπόθεση με νηφαλιότητα και ψυχραιμία προκύπτουν τα εξής δεδομένα :

Είναι προφανές, ότι οι υπηρεσίες του Δήμου, θα περισυνέλλεγαν τα πτώματα των νεκρών ζώων αμέσως (όπως κάνουν σε κάθε περίπτωση)  και δεν θα τα άφηναν σε αποσύνθεση για δυόμιση μήνες. Είναι επίσης αυτονόητο, ότι το φιλοζωικό κίνημα δεν μπορεί να ταυτιστεί με ανώνυμους δήθεν ακτιβιστές και να πληγεί το κύρος του, από τα αποτελέσματα της προανάκρισης. Πολύ περισσότερο, όταν υπάρχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες, πολίτης έχει πιαστεί επ’ αυτοφώρω να αποθέτει κρανίο νεκρού σκύλου στον χώρο και να έχει υπογράψει την πράξη του σε επίσημο έντυπο καταγραφής της αστυνομίας. Το εθελοντικό φιλοζωικό κίνημα δεν θα πληγεί από τα προσωπικά ή πολιτικά παιχνίδια των ανώνυμων δήθεν ακτιβιστών. Καλούμε τον εισαγγελέα και την αστυνομία να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για να προσαχθεί ο ανώνυμος δήθεν ακτιβιστής που τράβηξε το βίντεο και να απαντήσει στα ερωτήματα. Ποιο αρωστημένο μυαλό κρατούσε τα καημένα τα σκυλάκια δυόμιση μήνες σε αποσύνθεση και έπαιξε με τη δημόσια υγεία;

Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ επαναφέρει στον διάλογο την πρότασή του για τα ζώα συντροφιάς, σύμφωνα με την οποία :

Η συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Ρία Ακρίβου δήλωσε τα εξής: « Είναι απαράδεκτο τα ζώα συντροφιάς να κυκλοφορούν αδέσποτα στους δρόμους , πράξη που είναι η κυριότερη αιτία θανάτου τους. Πρέπει άμεσα να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο με ένα σύγχρονο νομοσχέδιο, χωρίς να έχει την φορομπηχτική πολιτική του προηγούμενου ανάλγητου νομοσχεδίου της κυβέρνησης. Ταυτόχρονα πρέπει να αυστηροποιηθούν οι ποινές για τις φόλες και το παράνομο εμπόριο ζώων συντροφιάς».

 

 

 

 

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ | Παίρνουμε Θέση—Η Πολιτική στην Πράξη

υποστηρικτές του ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Exit mobile version