Πράσινο Κίνημα

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Έχουμε ανάγκη, από έναν άλλου τύπου προϋπολογισμό

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Έχουμε ανάγκη, από έναν άλλου τύπου προϋπολογισμό

Αριθμοί, εξισώσεις και πολιτικές από το παρελθόν, μακριά από τον άνθρωπο. Ο προϋπολογισμός του 2023 που ψηφίστηκε στη Βουλή, είναι χωρίς όραμα, με όρους του παρελθόντος και χωρίς να προσφέρει κάτι νέο στην κοινωνία.
Την ώρα που στην Ευρώπη και στον ανεπτυγμένο κόσμο, τα νέα οικονομικά μοντέλα έχουν προσαρμοστεί γύρω από το περιβάλλον και την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής, στη χώρα μας, η κυβέρνηση επιμένει σε οικονομικά μοντέλα που έρχονται από το παρελθόν. Καμία σοβαρή προσέγγιση για την πράσινη οικονομία και το πράσινο επιχειρείν. Κανένα κίνητρο για την κυκλική οικονομία. Καμία δομική πρόταση για την παραγωγική ανασυγκρότηση, με βάση τη βιολογική γεωργία. Και δυστυχώς παντελής απουσία της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για μία ακόμα φορά είναι στο περιθώριο, ενώ δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη για να αντιμετωπιστεί το οικονομικό και δημογραφικό χάσμα, μεταξύ των αγροτικών και αστικών περιοχών. Επίσης, δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική οικονομική πρόβλεψη, για να αντιμετωπιστεί το Δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα.
Το Πράσινο Κίνημα, είναι υπέρ ενός νέου μοντέλου οικονομίας, στο οποίο πρέπει να εισαχθούν και οι δείκτες ευημερίας των πολιτών, και όχι μόνο τα νούμερα των προϋπολογισμών. Σε αυτό το πλαίσιο στηρίζουμε την κυκλική οικονομία, την τοπική ανάπτυξη, την αειφορία ,το πράσινο επιχειρείν, τα βιολογικά προϊόντα και την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία. Στηρίζουμε, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δίνουμε κίνητρα στα νέα ζευγάρια να κάνουν παιδιά. Στο Σχέδιο Πράσινης Διακυβέρνησης που έχουμε παρουσιάσει αναφερόμαστε σε συγκεκριμένες προτάσεις προς την κατεύθυνση αυτή.

Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων, προτείνουμε τα εξής:

 

 

 

 

 

 

Ο συμπρόεδρος και επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα Κώστας Καλογράνης για το συγκεκριμένο θέμα δήλωσε τα εξής: «Για μία ακόμα φορά, οι αριθμοί θα ευημερούν και οι άνθρωποι θα δυστυχούν. Για εμάς το ζητούμενο είναι να ευημερούν οι πολίτες αυτής της χώρας. Και για να υπάρχουν ποιοτικοί δείκτες ευημερίας, πρέπει να αλλάξει φιλοσοφία ο προϋπολογισμός. Να είναι οραματικός και να μπουν τα δεδομένα της πράσινης οικονομίας, που είναι το ζητούμενο σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου. Με την είσοδο του Πράσινου Κινήματος στη Βουλή θα γίνει ένα βήμα στην κατεύθυνση αυτή».

Go Green με το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
Παίρνουμε Θέση—Η Πολιτική στην Πράξη

Exit mobile version