Υποψήφιοι Περιφερειάρχες

Νικόλαος Παπαδάκης

Νικόλαος Παπαδάκης

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής

Νικόλαος Παπαδάκης, Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής

Ο Νικόλαος Παπαδάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Τήνο. Είναι πατέρας ενός παιδιού. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φυσικής ,της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κι εργάζεται ως εκπαιδευτικός, εδώ και 20 χρόνια.

Διατηρεί φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης, με την επωνυμία «Δίαυλος Γνώσης», στην περιοχή του Ελληνικού.

Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ και Πρόεδρος του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «Θεόφραστος», που αποτελεί   το Ινστιτούτο Πολιτικής Τεκμηρίωσης του Πράσινου Κινήματος.

Έχει πολύχρονη εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με δύο θητείες ως δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Ελληνικού (1999-2006).

Διετέλεσε:

 • Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελληνικού.
 • Διευθύνων Σύμβουλος  της Δημοτικής Επιχείρησης “Αναπτυξιακή Ελληνικού”.
 • Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Ελληνικού.
 • Πρόεδρος της σχολικής Επιτροπής ΤΕΕ (ΕΠ.ΑΛ.) Ελληνικού και της σχολικής επιτροπής 1ου Λυκείου Ελληνικού.

 

Δημήτρης Γρίβας

Δημήτρης Γρίβας

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος

Δημήτρης Γρίβας, Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος

Ο Δημήτρης Γρίβας γεννήθηκε, στην Αθήνα το 1969, ένα μέρος Κρήτη και είναι διαζευγμένος πατέρας δύο παιδιών.

Είναι Πτυχιούχος Σχολής Δυτών του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και έχει ειδικευθεί σε πολλές μορφές πολεμικών τεχνών για τις οποίες έχει λάβει διεθνώς αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις και διακρίσεις σε: Αυτοάμυνα, Πολεμικές Τέχνες, Προστασία V.I.P. και Σκοποβολή.

Διαθέτει πολύ πλούσια εμπειρία ως εκπαιδευτής σε αυτοπροστασία και ασφάλεια:

 • Προπονητής επιπέδου Μάστερ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πολεμικών Τεχνών (Ε.Ο.Π.Τ.) και Εκπαιδευτής Σκοποβολής Πυροβόλων Όπλων.
 • Καθηγητής μαθημάτων «Ασφάλεια & Χρήση Όπλων και Αυτοάμυνας-Αυτοπροστασίας στο τμήμα «Στελέχη Ασφαλείας Προσώπων & Υποδομών», ΔΙΕΚ Αγίου Δημητρίου και Αιγάλεω  και στα ΙΕΚ ΞΥΝΗ (2011 – σήμερα).
 • Δάσκαλος  Αυτοάμυνας-Αυτοπροστασίας, από το 1992 και στη συνέχεια Πρόεδρος Δ.Σ. (2014-σήμερα) του Πολιτιστικού Συλλόγου Έρευνας και Προώθησης Πολεμικών Τεχνών Αυτοάμυνας-Αυτοπροστασίας SD-CAT, με έδρα τον Άγιο Δημήτριο.
 • Πρόεδρος Δ.Σ. – Εκπαιδευτής σκοποβολής του Αθλητικού Συλλόγου Σκοποβολής-ΤΟΞΟΤΗΣ,  με έδρα τον Άλιμο, (2002-σήμερα).
 • Εκπαιδευτής και προπονητής Αυτοάμυνας σε στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, Αστυνομίας, Λιμενικού και Security (2004 – σήμερα).

Παράλληλα, είναι δύτης-ιδιοκτήτης της εταιρείας ΒLUE WATER με πάνω από εικοσαετή εμπειρία σε Καταδυτικές εργασίες.

Για τη διάδοση των τεχνικών της Αυτοάμυνας-Προστασίας διοργανώνει σεμινάρια εκπαίδευσης διαφόρων κοινωνικών ή επαγγελματικών ομάδων σε άνδρες και γυναίκες καθώς και μαθήματα antibulling σε παιδιά και εφήβους. Ως ειδικός, κάνει εισηγήσεις επί του γνωστικού του αντικειμένου σε στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, σπουδαστές και πολίτες.

Είναι μέλος της Κεντρικής  Επιτροπής του Πράσινου Κινήματος, οπαδός της οικολογίας και έχει μεγάλη εμπειρία και αμέτρητες ώρες κατάδυσης στην απορρύπανση θαλάσσιων περιοχών. Παράλληλα, έχει πλούσιο έργο και κοινωνική προσφορά σε μαθήματα αυτοάμυνας σε γυναίκες και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Γιούλη Παπαδοπούλου

Γιούλη Παπαδοπούλου

Υποψήφια Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Γιούλη (Γεωργία) Παπαδοπούλου, Υποψήφια Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Η Γιούλη (Γεωργία) Παπαδοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956, από γονείς εκπαιδευτικούς, τον Φώτη Παπαδόπουλο, από το Χρυσοβίτσι Αρκαδίας και την Αντωνία Παπανδρέου, από την Λυκόσουρα Αρκαδίας. Είναι μητέρα τριών παιδιών, ενήλικων ανδρών σήμερα και έχει μια εγγονή.

Τα πρώτα χρόνια της ζωής της, μέχρι και την 5η τάξη του Δημοτικού Σχολείου, τα πέρασε στο Κοπανάκι Μεσσηνίας, όπου υπηρέτησαν οι γονείς της ως δάσκαλοι. Τέλειωσε το Δημοτικό και το Πρακτικό Α’ Γυμνάσιο αριστεύοντας στην Τρίπολη, όπου ζει και σήμερα.

Το 1974 εισάγεται 2η  στην κατάταξη εισαγωγής στην Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε το 1979 με Άριστα, έχοντας φοιτήσει ως υπότροφος αριστείας του ΙΚΥ, καθ’ όλη τη διάρκεια των 5ετών σπουδών της.

Εμπλούτισε τις γνώσεις της παρακολουθώντας σεμινάρια Ηγεσίας, Προγραμματισμού, και Διαχείρισης Ομάδων σε δύσκολες συνθήκες διαβίωσης, στο Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού όπου υπήρξε και μέλος της Γενικής Συνέλευσής του επί χρόνια.

Συμμετείχε σε, τουλάχιστον, 80 συνέδρια και σεμινάρια οδοντοϊατρικών ειδικοτήτων. Ομιλεί άριστα την Ελληνική Γλώσσα και αρκετά καλά την Αγγλική. Από το 1980 διατηρεί ιδιωτικό Οδοντιατρείο στην Τρίπολη.

Έχει πλούσια κοινωνική-συλλογική δράση ως εθελόντρια και στο πλαίσιο θήτευσε σε διάφορες θέσεις ευθύνης:

 • Ταμίας και Γραμματέας του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας μέχρι το 1993.
 • Έφορος του Τοπικού Τμήματος Σ.Ε.Ο. Τρίπολης (1999-2007).
 • Διοργάνωσε ως μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής , υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, το 2004 στο Σούνιο, την Διαβαλκανική Κατασκήνωση του Σ.Ε.Ο. με συμμετοχή 5 χωρών.
 • Διοργάνωσε το 2006 την Ευρωπαϊκή Κατασκήνωση της WAGGS στο Διαλεκτό Καβάλας, με συμμετοχή 7 χωρών της Ευρώπης, έχοντας την απόλυτη ευθύνη του 10ήμερου προγράμματος.
 • Υπεύθυνη και συντονίστρια των δράσεων του Συλλόγου «Η Πίστη» των γονέων και κηδεμόνων των παιδιών με καρκίνο του Νοσοκομείου Αγία Σοφία, με πρωτοπορία στην κινητοποίηση της Πελοποννήσου για εθελοντές δότες μυελού των οστών, με ραδιομαραθώνιους και ημερίδες, συνεντεύξεις και διοργανώσεις εκδηλώσεων, ιδιαίτερα στην Τρίπολη (2000-2012).
 • Εθελόντρια στη διοργάνωση της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Ελλάδας το 2002 και 2003 για την ευαισθητοποίηση των εθελοντών.
 • Μέλος συλλόγων και φορέων ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος και οικολογικών ευαισθησιών (Φιλοτεχνικός, Ορειβατικός, Πολιτιστικός Χρυσοβιτσίου κ.ά.)

Από το 1995 αρθρογραφεί σε διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα και από το 2015 διατηρεί blog, το ORTHOLOGIKA, μέσω του οποίου κάνει αγώνα κατά της Διαφθοράς και υπέρ της Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Με δική της πρωτοβουλία και αρθρογραφία, έχουν διαλευκανθεί σκοτεινές υποθέσεις διαφθοράς, στον Δήμο Τρίπολης (Δημοτολόγιο), ΤΕΙ Καλαμάτας, Δήμο Καλαμάτας  (ΜΑΡΑΘΟΛΑΚΚΑ-ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΕΕ).

Το 2014 έλαβε μέρος ως υποψήφια σύμβουλος στις εκλογές για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με την παράταξη του Γιάννη Μανώλη «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ”.

Αθανάσιος Ακρίβος

Αθανάσιος Ακρίβος

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Αθανάσιος Ακρίβος, Υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Ο Θανάσης Ακρίβος έλκει την καταγωγή του, από την πλευρά του πατέρα του, από το Γαρδίκι Τρικάλων και από την πλευρά της μητέρας του από τη Ματαράγκα Καρδίτσας, όπου και γεννήθηκε. Είναι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Βάλλα Ελένη και πατέρας δύο παιδιών, της Σωτηρίας, που είναι  γεωπόνος – τεχνολόγος τροφίμων και του αστυνομικού Κωνσταντίνου.

Τελείωσε το 2ο Λύκειο Τρικάλων και συνέχισε με σπουδές Ιατρικής στην Ιταλία και οδοντιατρικής στη Θεσσαλονίκη.

Στην επαγγελματική του καριέρα, αρχικά, ασχολήθηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας με εισαγωγές – εξαγωγές και το εμπόριο ανταλλακτικών και μηχανημάτων, για μια 10ετία. Στη συνέχεια έγινε στέλεχος επιχειρήσεων στον τομέα των πρώτων υλών – χημικών και τροφίμων όπου παρέμεινε, επί 30 χρόνια μέχρι και σήμερα. Μιλάει Ιταλικά και Αγγλικά.

Ασχολείται ιδιαίτερα με τον αθλητισμό και διακρίθηκε σε διάφορα αθλήματα. Είναι αθλητής  της σκοποβολής, ιδρυτικό μέλος του Σκοπευτικού Συλλόγου «Τοξευτής” και εκπαιδευτής σκοποβολής της ΣΚΟΕ. Επίσης, δρομικός αθλητής  μεσαίων αποστάσεων, μέλος του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου.

Είναι οπαδός της εναλλακτικής θεραπείας και αγαπημένη του ενασχόληση είναι οι εναλλακτικές θεραπείες που είναι  βασισμένες σε βότανα. Είναι χειροτέχνης παρασκευαστής σαπουνιών, κηραλοιφών, ελαίων και κρεμών. Συμβάλλει ποικιλοτρόπως στη διάδοση των εναλλακτικών μορφών θεραπείας κι είναι ευρύτερα γνωστός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τα άρθρα του στη βοτανοθεραπεία ενώ έχει και δική του πολυάριθμη ομάδα στο διαδίκτυο.

Θρέφει ιδιαίτερο σεβασμό στον πολιτισμό, στο πλαίσιο αυτό συμμετέχει σε χορωδίες, είναι χοροδιδάσκαλος παραδοσιακών χορών και μέλος σε Βλάχικες Κοινότητες, λόγω καταγωγής.

Υποστηρίζει τη φιλοσοφία της Δια Βίου Μάθησης – Εκπαίδευσης και έχει καταρτιστεί σε διάφορα αντικείμενα όπως κομποστοπιοίηση, Τέχνη της Επικοινωνίας, στην Ψυχολογία, Συμβουλευτική και Προπονητική Ζωής, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, κ.ά.

Ο Θανάσης Ακρίβος ασχολείται εδώ και πολλά χρόνια με την πολιτική. Από τα φοιτητικά του χρόνια, κιόλας, δραστηριοποιήθηκε στο περιβαλλοντικό κίνημα στο οποίο παραμένει μέχρι και σήμερα ως ενεργός πολίτης με συμμετοχή σε πολλές ακτιβιστικές δράσεις, υπέρμαχος της Οικολογίας και της Περιβαλλοντικής Προστασίας.

Είναι από τα ιδρυτικά μέλη του Πράσινου Κινήματος, στο οποίο είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και Ταμίας. Είναι πρώην μέλος της Παννατικής Γραμματείας και μέλος των Οικολόγων Πράσινων, από όπου αποχώρησε το 2017 με άλλα στελέχη για να ιδρύσουν το Πράσινο Κίνημα.

Κατέρχεται υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, εμπνεόμενος από τα προτάγματα της Οικολογίας, με όραμα την προστασία της μοναδικής Φύσης της και του Περιβάλλοντος, την ήπια ανάπτυξη με την αξιοποίηση των πόρων και των πολιτιστικών διαθέσιμων και την επίλυση σοβαρών προβλημάτων όπως η διαχείριση των απορριμμάτων και η αποτροπή δημιουργίας μεγάλων καταστροφικών Αιολικών Πάρκων.


 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Υποψήφιος Περιφερειάρχης το μέλος του πολιτικού μας συμβουλίου και πρόεδρος του Πράσινου Ιδρύματος «Θεόφραστος», Νίκος Παπαδάκης. Φυσικός, με πολύχρονη θητεία στην αυτοδιοίκηση, πρώην πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Ελληνικού.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: Υποψήφιος Περιφερειάρχης, το μέλος της Κεντρικής μας Επιτροπής, γυμναστής και δύτης Δημήτρης Γρίβας. Έχει μεγάλη εμπειρία και αμέτρητες ώρες κατάδυσης στην απορρύπανση θαλάσσιων περιοχών. Παράλληλα, έχει πλούσιο έργο και κοινωνική προσφορά σε μαθήματα αυτοάμυνας σε γυναίκες και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: Υποψήφιος Περιφερειάρχης, το μέλος του Πολιτικού μας συμβουλίου, στέλεχος επιχειρήσεων Θανάσης Ακρίβος. Γνωστός και στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης για τα άρθρα του στη βοτανοθεραπεία και τις βιολογικές, εναλλακτικές λύσεις. Αθλητής μεσαίων αποστάσεων, από οικογένεια με ιστορία στον πολιτισμό, στη δημοτική και λαϊκή παράδοση.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: Υποψήφια Περιφερειάρχης, το μέλος του κόμματος μας, οδοντίατρος και ασυμβίβαστη μπλόγκερ Γιούλη Παπαδοπούλου. Γνωστή για τις αποκαλύψεις της και την κριτική που ασκεί στην εξουσία, για εμάς, το Πράσινο Κίνημα, έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο η καθαρή και έντιμη στάση που έχει κρατήσει, στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων στην Πελοπόννησο και ο κοινός μας αγώνας κατά του απαράδεκτου ΣΔΙΤ που έχει υπογραφεί στην Πελοπόννησο.