Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, της Πέμπτης 1 Φεβρουαρίου 2018, στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στο γιγαντιαίο έργο του Ελληνικού, επιβεβαίωσε πλήρως τις θέσεις και την άποψη του Πράσινου Κινήματος.
Η Περιφερειακή Διοίκηση υπό την κα Ρένα Δούρου, άργησε χαρακτηριστικά να φέρει αυτή την συζήτηση. Η απόρριψη της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, από την Περιφέρεια Αττικής, την ώρα που η υπόθεση είναι στο τελικό στάδιο του ΣτΕ, είναι μία καθαρή κοροϊδία, προς τους κατοίκους του Ελληνικού, των όμορων Δήμων αλλά και όλης της Αττικής. Η άποψη μας είναι ότι η αυτοδιοίκηση συνολικά κρίθηκε ελλειμματική ως προς την στάση της, σε αυτό το έργο που θα υποβαθμίσει διαχρονικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Οι παρατάξεις της μειοψηφίας που αποχώρησαν έδωσαν τη δυνατότητα στην παράταξη που διοικεί, να μην έχει κανένα πρόβλημα, σε ένα τόσο σημαντικό θέμα.
Το Πράσινο Κίνημα διαφωνεί με τη λογική και το ύφος αυτής της αντιαναπτυξιακής πολιτικής που ακολουθείται στην ψευδεπίγραφη “Επένδυση Ελληνικού” (δυστυχώς ακολουθούν και άλλες ανάλογου ύφους ιδιωτικοποιήσεις) που απορρέει από την απεχθή επιτροπεία -και δυστυχώς- από το έλλειμμα της Δημοκρατίας που έχει επιβληθεί στη χώρα. Θεωρεί ότι τέτοιας μορφής στρεβλή “ανάπτυξη” οδηγεί σε μία ιδιόμορφη “αποικιοκρατία” νέου τύπου και σε καμία περίπτωση η γενική υιοθέτηση της, δεν συμβάλλει στην οικονομική ανάταση που χρειάζεται η χώρα.
Το Πράσινο Κίνημα πιστεύει ότι είναι επιτακτική ανάγκη, η διαμόρφωση ενός ανοικτού, προοδευτικού, πράσινου κατευθυντήριου πλαισίου ευημερίας των πολιτών, με στόχο την βιώσιμη οικονομική ανόρθωση της χώρας. Μίας ανόρθωσης που να αποτινάσσει την σκληρή επιτροπεία που έχει επιβληθεί, να αποκαθιστά το έλλειμμα της Δημοκρατίας μας και να εξασφαλίζει την ευμάρεια των πολιτών της.
ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
Παίρνουμε Θέση—Η Πολιτική στην Πράξη