Με πρόταγμα την προστασία του περιβάλλοντος από την Κλιματική Αλλαγή, ομάδα στελεχών και υποψηφίων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Πράσινου Κινήματος, συμμετείχε στην πρωτότυπη εκδήλωση, στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο,  για την κατασκευή του μεγαλύτερου μωσαϊκού από ανακυκλώσιμα υλικά.

Το  «παρών» τους έδωσαν η συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Ρία Ακρίβου, με στελέχη του κόμματος, το μέλος του πολιτικού συμβουλίου Γιάννης Μακρής, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Παπαδάκης, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι:  Ηλιούπολης  – Ματίνα Βρέκου, Πειραιά – Πέτρος Μαυρέας κι Ωρωπού – Μαρία Μπαζούκη.  Την εκδήλωση χαιρέτισε, εκ μέρους του Πράσινου Κινήματος, ο Πέτρος Μαυρέας τονίζοντας την αναγκαιότητα οργάνωσης τέτοιων δράσεων για την ενημέρωση και την  ευαισθητοποίηση των πολιτών ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της Κλιματικής Αλλαγής.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία εχθές Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών μέσω της  δημιουργίας του μεγαλύτερο μωσαϊκού από ανακυκλώσιμα υλικά,  ώστε να επιτευχθεί  ένα  ρεκόρ Guinness.

Το μωσαϊκό είχε έκταση 350 τ.μ. και κατασκευάστηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Athens Against Climate Change», που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Κέντρου Νέων «Connect Athens».

Πάνω από 3.000 μικροί και μεγάλοι Αθηναίοι έφεραν μαζί τους άσπρα και μαύρα υλικά, όπως αλουμίνιο, χαρτόνι, πλαστικό αποκλειστικά ανακυκλώσιμα υλικά, για να δημιουργηθεί το θεαματικό υπερμεγέθες μωσαϊκό με το λογότυπο του διοργανωτή «CONNECT ATHENS» και να φτάσει το μήνυμα σε όλη την παγκόσμια Κοινότητα.

Η συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Ρία Ακρίβου δήλωσε τα εξής: «Η κλιματική αλλαγή είναι πλέον γεγονός και όλοι πρέπει να αγωνιστούμε για να βάλουμε τις βάσεις, να μην υποστούν τις συνέπειες οι επόμενες γενιές. Το Πράσινο Κίνημα ανακοίνωσε και στη ΔΕΘ ένα πλέγμα 16 προτάσεων προς την κατεύθυνση αυτή. Ήμασταν παρόντες σε αυτή την ωραία εκδήλωση, όπως ήμασταν και σε όλες τις προηγούμενες, όπως θα είμαστε και στις επόμενες».

 

 

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ | Παίρνουμε Θέση—Η Πολιτική στην Πράξη

υποστηρικτές του ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ