Ο αγωνιστής της Δημοκρατίας και ήρωας της Εθνικής Αντίστασης Μανώλης Γλέζος άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή.
Οι Συμπρόεδροι του Πράσινου Κινήματος και το Πολιτικό συμβούλιο του κόμματος εκφράζουν την βαθιά θλίψη τους για το θάνατο του μεγάλου αγωνιστή, που έφυγε πλήρης ημερών και έργων.
Με τον θάνατο του Μανώλη Γλέζου, η χώρα μας χάνει ένα κομμάτι από τη ζωντανή της ιστορία. Ένα σύμβολο ανιδιοτελούς προσφοράς. Μία μορφή που ξεχώριζε σε κάθε εποχή. Από τον Μάη του 1941 και το κατέβασμα της ναζιστικής σημαίας από τον βράχο της Ακρόπολης μαζί με τον Λάκη Σάντα, μέχρι τις ημέρες μας, ο Μανώλης Γλέζος παρέμεινε μέχρι την τελευταία του πνοή στο πλευρό του λαού.
Ως μαθητής ακόμη πρωτοστάτησε στη δημιουργία αντιφασιστικής ομάδας για την απελευθέρωση της Δωδεκανήσου από τους Ιταλούς αλλά κατά της δικτατορίας του Μεταξά.
Για τις πολιτικές του πεποιθήσεις υπέστη φυλακίσεις, βασανιστήρια και διώξεις φτάνοντας μάλιστα να καταδικαστεί σε θάνατο τρεις φορές.
Το 1962 τιμήθηκε με το Βραβείο Λένιν για την Ειρήνη και τον αφοπλισμό.
Με τη διαδρομή του ανέδειξε τις ακομμάτιστες πολιτικές και θα είναι σημείο αναφοράς για τις μελλοντικές γενιές.
Επίσης, σημείο αναφοράς θα είναι και στη σύγχρονη πολιτική ιστορία γιατί ήταν μπροστάρης στις διεκδικήσεις των γερμανικών αποζημιώσεων. Ένα θέμα που για το Πράσινο Κίνημα παραμένει ανοιχτό.
Ο Μανώλης Γλέζος θα μείνει στην αιωνιότητα ως ένα σύμβολο ακούραστου αγωνιστή, που ήξερε να θυσιάζεται για τους ανθρώπους με ασίγαστο πάθος.
Το Πράσινο Κίνημα εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του.