Στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας κατά των διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου, έδωσε το παρών το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ.

Αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του Πράσινου Κινήματος Κώστα Καλογράνη, τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής Θανάση Ακρίβο και Γιάννη Μακρή, και μέλη των τοπικών οργανώσεων Μεταμόρφωσης, Διονύσου, Κηφισιάς και Αχαρνών του Πράσινου Κινήματος, ένωσαν τις δυνάμεις τους μαζί με την συντονιστική επιτροπή φορέων και κατοίκων ΒορειοΑνατολικής Αττικής κατά των διοδιων.

Η πάγια άποψη του Πράσινου Κινήματος είναι να υπάρχουν Δημόσιοι, Ελεύθεροι δρόμοι σε όλη τη χώρα χωρίς εργολάβους-επιχειρηματίες που λυμαίνονται τα διόδια. Είμαστε αντίθετοι ακόμα και στα μετωπικά διόδια, αλλά ειδικά τα πλευρικά δεν έχουν καμμία ουσιαστική νομιμοποίηση. Η ελεύθερη πρόσβαση σε όλη τη χώρα είναι κοινό αγαθό και ως έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται. Στην προκειμένη περίπτωση θα επιβαρυνθεί πολλαπλώς και περιβαλλοντικά η περιοχή, αφού οι συνέπειες της χρήσης των διοδίων θα έχουν καταστρεπτικά αποτελέσματα στο οικολογικό αποτύπωμα όλης της ευρύτερης περιοχής.

Ο πρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης μιλήσε στους τηλεοπτικούς σταθμούς ALPHA, ANT1 και Epsilon και εξήγησε επαρκώς τις θέσεις μας. Δεν εφησυχάζουμε. Παραμένουμε αγωνιστικά στις επάλξεις αγωνιζόμενοι για ελεύθερη πρόσβαση σε όλη τη χώρα.