Το Πράσινο Κίνημα θα συμμετέχει και φέτος δυναμικά στην πορεία για την επέτειο της φοιτητικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου την Κυριακή 17 Νοέμβρη 2019.
Τι κι αν συμπληρώνονται 46 χρόνια από την εξέγερση των φοιτητών, τα συνθήματα του Πολυτεχνείου είναι σαν να ακούστηκαν μόλις χθες, επισημαίνει στο μήνυμά του το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος, επισημαίνοντας ότι αν το Πολυτεχνείο συνέβαινε σήμερα μαζί με το “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία” στο σύνθημα θα εμπεριείχε και μήνυμα για την Κλιματική Αλλαγή και την Προστασία του Περιβάλλοντος.
Με πυξίδα τους αγώνες των φοιτητών του Πολυτεχνείου, χρέος όλων μας είναι κόντρα στις επιταγές και τον αυταρχισμό των ισχυρών του κόσμου, να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την προστασία και την ενίσχυση της δημοκρατίας μας, το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη διαφύλαξη των κοινωνικών κατακτήσεων του λαού μας.
Το Πράσινο Κίνημα βαδίζει στο δρόμο του Πολυτεχνείου, στο δρόμο των συνθημάτων του, στο δρόμο της διεύρυνσης της Δημοκρατίας ενάντια σε κάθε είδους φασισμό και ρατσισμό. Σε έναν αγώνα ο οποίος είναι δύσκολος και διαρκής.
Ο αγώνας για το Πολυτεχνείο έδειξε ότι τίποτα δεν πάει χαμένο, αρκεί να μην αφήσουμε τη λήθη να υπερτερήσει της μνήμης.
Σε αυτό το πλαίσιο το Πράσινο Κίνημα θα δώσει δυναμικό παρών στην πορεία της Κυριακής προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία.