Με μήνυμα την ανάληψη άμεσης δράσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, το WWF Ελλάς, καλεί σε συμμετοχή στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα και άλλες πόλεις για την υποστήριξη του ελληνικού μαθητικού κινήματος «Fridays For Future Greece».
Το Πράσινο Κίνημα συντονίζεται την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 με το διεθνές μαθητικό κίνημα που κινητοποιεί μαθητές από όλο το κόσμο να εκφράσουν την ανησυχία τους για τη κλιματική αλλαγή με τη συμμετοχή τους σε ειρηνικές μαθητικές πορείες με αίτημα τη κινητοποίηση των αρμόδιων για να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για τη προστασία του περιβάλλοντος.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΜΚΟ, την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου εκατομμύρια μαθητές και μαθήτριες σε όλον τον κόσμο θα γεμίσουν για άλλη μια φορά τους δρόμους και τις πλατείες έχοντας ένα και μόνο μήνυμα: την ανάληψη άμεσης δράσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και προσθέτει «το WWF Ελλάς και 40 ακόμα οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών που απαρτίζουν τη “Συμμαχία για το κλίμα” στεκόμαστε στο πλευρό του ελληνικού μαθητικού κινήματος “Fridays For Future Greece” και θα στηρίξουμε με την παρουσία μας και αυτή τη μαθητική διαμαρτυρία στις 29 Νοεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος».
«Η κλιματική κρίση δεν μας ρωτάει αν πιστεύουμε ότι συμβαίνει. Είναι εδώ και όλα τα επιστημονικά δεδομένα συμφωνούν πως θα επιδεινωθεί, εάν δεν την αντιμετωπίσουμε άμεσα.
Με τη συμμετοχή μας στις μαθητικές πορείες μπορούμε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα για δράση στους πολιτικούς της Ελλάδας και του κόσμου» καταλήγει η ανακοίνωση – κάλεσμα σε συμμετοχή.

Αναλυτικά οι συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί για τις 29 Νοεμβρίου:
Αθήνα: στις 11:58 στην Πλατεία Συντάγματος
Βέροια: στις 12:00 στην Πλατεία Ωρολογίου
Γιαννιτσά: στις 15:00 στην Πλατεία Ηρώων
Θεσσαλονίκη: στις 18:00 στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης
Καλαμάτα: στις 19:30 στην Πλατεία 23ης Μαρτίου
Κέρκυρα: στις 11:58 στον Πεζόδρομο Σπ. Σαμαρά έξω από το εργατικό κέντρο
Λάρισα: στις 12:00 στην Κεντρική Πλατεία
Πειραιάς: στις 11:58 στην Πλατεία Συντάγματος
Ρέθυμνο: στις 11:58 στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη
Σαλαμίνα: στις 15:00 στην Πλατεία Ηρώων
Σέρρες: στις 14:00 στην Πλατεία Ελευθερίας
Τρίκαλα: στις 13:30 στην Κεντρική Πλατεία της πόλης
Χανιά: στις 12:58 στην Αγορά Χανίων