Οι προγραμματικές θέσεις του Συνδυασμού “Θεσσαλία – Πράσινη Περιφέρεια”
Με απόλυτα μεθοδικές κινήσεις ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Θανάσης Ακρίβος, ολοκλήρωσε την κατάρτιση του ψηφοδελτίου της παράταξης “Θεσσαλία – Πράσινη Περιφέρεια” για τις προσεχείς εκλογές.
Πιο συγκεκριμένα, ο αρχηγός της Περιφερειακής Παράταξης που στηρίζεται από το Πράσινο Κίνημα, μετά από τα ψηφοδέλτια στους Νομούς Μαγνησίας και Καρδίτσας, “έκλεισε” και τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια για τους Νομούς Λάρισας και Τρικάλων.
Ο κ. Θανάσης Ακρίβος δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την ανταπόκριση που έχει η “Θεσσαλία – Πράσινη Περιφέρεια” και το “Πράσινο Κίνημα” στην ευρύτερη περιοχή.
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Θανάσης Ακρίβος τόνισε χαρακτηριστικά για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου και την ανακοίνωση των ονομάτων που το απαρτίζουν: “Με την κατάθεση των δικαιολογητικών τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσουμε κι επίσημα όλα τα ονόματα των υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων με την “Θεσσαλία – Πράσινη Περιφέρεια”.
Πρόκειται για νέους ανθρώπους, που δεν έχουν φθαρεί από την πολιτική, με έντονες οικολογικές ανησυχίες που οραματίζονται ένα καλύτερο αύριο.
Οι πολίτες της Θεσσαλίας να είναι σίγουροι πως πρόκειται για πρόσωπα που θα υπηρετήσουν τις αρχές της παράταξής μας και θα προσφέρουν με τις γνώσεις τους και το μεράκι τους στην Θεσσαλία και στους κατοίκους της.”
Στη συνέχεια ο κ. Ακρίβος τόνισε για τις προγραμματικές θέσεις του Συνδυασμού που ηγείται ότι “αγωνιζόμαστε για μια “Πράσινη Θεσσαλία” με καθαρό περιβάλλον. Για μία Θεσσαλία χωρίς μολυσμένα ύδατα. Με βιολογικά προϊόντα, χωρίς φυτοφάρμακα
Παλεύουμε να σώσουμε το περιβάλλον μας, για τα παιδιά μας.
Έχουμε καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις για την ανακύκλωση στην πηγή, για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων και για τα δικαιώματα των ζώων.
Έχουμε διατυπώσει στο Πρόγραμμά μας πως θα πετύχουμε νέες Θέσεις Εργασίας μέσω της Κυκλικής Οικονομίας.
Η “Πράσινη Θεσσαλία” έχει ταχθεί υπέρ της εξοικονόμησης ενέργειας τοποθετώντας λαμπτήρες led. Επιθυμούμε την ορθή κατανομή και προστασία των υδάτινων πόρων με σωστή χρήση των λεκανών απορροής.
Δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στα ανθρώπινα δικαιώματά και την κατανομή των Μεταναστών σε όλη την χώρα ανάλογα με τις αγροτικές ανάγκες για εργάτες γης.
Έχουμε καταθέσει προτάσεις για την ενθάρρυνση νέων αγροτών να στραφούν σε νέες βιολογικές καλλιέργειες βιολογικές και στην χρήση νέων μορφών Ενέργειας.
Ζητάμε από τους πολίτες να μας εμπιστευθούν και να είναι σίγουροι πως θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη τους στο έπακρο.”