Σε μέγα φιάσκο έχει καταλήξει η έναρξη του προγράμματος Εξοικονομώ κατ’ οίκον II. Παρά το γεγονός ότι το πρόγραμμα σχεδιάζεται εδώ και 3 χρόνια με τους αρμόδιους φορείς να εξαγγέλλουν την έναρξη του  πολλάκις στο παρελθόν, το ΥΠΕΚΑ ούτε και τώρα στάθηκε συνεπής απέναντι σε χιλιάδες δικαιούχους που επιθυμούν να συμμετέχουν στο Πρόγραμμα.  Παρά την αρχική του μετάθεση για τις 8 Μαρτίου (από την αρχική ημερομηνία 28 Φεβρουαρίου 2018) και την εκ νέου μετάθεση τους για τις 12 Μαρτίου 2018 και ώρα 12:00 το ΥΠΕΚΑ για μια ακόμα φορά στάθηκε ασυνεπής στις εξαγγελίες του.

Ο πρόχειρος σχεδιασμός για ένταξη στο πρόγραμμα με κριτήριο τη σειρά προτεραιότητας κατά την Υποβολή  και όχι με ποιοτικά βαθμολογούμενα κριτήρια (επίτευξη στόχων εξοικονόμησης σε συνδυασμό με το ατομικό εισόδημα) οδηγεί την Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Υποβολής σε συνεχή errors. Οι μηχανικοί που ασχολούνται με το πρόγραμμα είναι στα όρια τους αφού επί μέρες προσπαθούν να συνδεθούν στο σύστημα χωρίς αποτέλεσμα με το Υπουργείο να μην δίνει έγκαιρη ενημέρωση σχετικά με τη διαδικασία.

Το Πράσινο Κίνημα ζητάει να επανεξεταστεί η διαδικασία Υποβολής αιτήσεων, να οριστεί συγκεκριμένος χρόνος και τρόπος υποβολής , να επανεξεταστούν τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα (δίνοντας έμφαση στην επίτευξη στόχων εξοικονόμησης σε συνδυασμό με τα οικονομικά κριτήρια) και να αυξηθεί ο διαθέσιμος προϋπολογισμός αξιοποιώντας τους “παρκαρισμένους” πόρους του Πράσινου Ταμείου ( π.χ από έσοδα νομιμοποιήσεων αυθαιρέτων) που παραμένουν αναξιοποίητοι. Ο εμπαιγμός προς τους χιλιάδες μηχανικούς και τους, ακόμα περισσότερους χιλιάδες, πολίτες, δεν είναι αποδεκτός.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ 

Παίρνουμε Θέση — Η πολιτική στην πράξη