Τα σημερινά επεισόδια στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής από τους αγανακτισμένους πολίτες του Γραμματικού είναι προϊόν της κοροϊδίας που έχουν υποστεί διαχρονικά οι πολίτες της Ανατολικής Αττικής από την διοίκηση Δούρου.

Πριν από 15 ημέρες οι κάτοικοι του Γραμματικού ήταν πάλι στο Περιφερειακό Συμβούλιο και τότε τους υποσχέθηκαν ότι την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου θα ερχόταν το θέμα προς συζήτηση. Πριν το Περιφερειακό Συμβούλιο της 1ης Φεβρουαρίου ανακοίνωσαν στους κατοίκους ότι το θέμα θα συζητηθεί την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου. Αλλά τελικά ούτε τότε το θέμα μπήκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Είναι προφανής η κοροϊδία της Περιφερειακής Αρχής προς τους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής.

Επί της ουσίας οι αντιδράσεις των κατοίκων είναι απόλυτα λογικές.

Η αρχική «Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων» έκρινε τον χώρο κατάλληλο, αφού απέκρυψε την ύπαρξη δύο ρεμάτων μεσα στον χώρο, υποτίμησε το ενεργό σεισμικό ρήγμα που διατρέχει τον χώρο, παραποίησε τις αποστάσεις του χώρου από τον Ευβοϊκό, αγνόησε την ύπαρξη των στοών των μεταλλείων στην ευρύτερη περιοχή. Οι αντιδράσεις Πανεπιστημιακών (Οικονομόπουλος, Ραψομανίκης, Κελεπερτζής κ.α.), εθνικών Επιστημονικών Φορέων (Τ.Ε.Ε. κ.α.), Οικολογικών Οργανώσεων (Οικολογική Εταιρία Ανακύκλωσης κ.α.) ήταν πολλές από την πρώτη στιγμή.  Είναι χαρακτηριστικό ότι με την πρώτη σοβαρή νεροποντή τα ρέματα ενεργοποιήθηκαν γεμίζοντας τον Νότιο Ευβοϊκό με λάσπη γεγονός που επιβεβαίωσαν και οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος. Καταλαβαίνουμε όλοι ότι εκεί που σήμερα πέφτει η λάσπη αύριο θα γεμίζει με σκουπίδια.
Πρόσφατα το ενεργό σεισμικό ρήγμα, που διατρέχει τον χώρο του ΧΥΤΑ, ενεργοποιήθηκε δίνοντας αρχικά δύο σχετικά ασθενείς σεισμούς, αλλά δεν ξέρουμε τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες, ή τους επόμενους μήνες.
Σπηλαιολόγοι εξερεύνησαν στοές μεταλλείων, ακριβώς κάτω από τους σχεδιαζόμενους δρόμους πρόσβασης.

Όλα αυτά είχαν συμβεί την προηγούμενη Περιφερειακή θητεία του κ. Σγουρού. Η κα Δούρου προεκλογικά ήταν στο πλευρό των κατοίκων του Γραμματικού. Ο Περιφερειακός Σχεδιασμός για τη Διαχείριση Απορριμμάτων στην Αττική, όμως προέβλεψε ρητά τον ΧΥΤΑ στο Γραμματικό.

Το Πράσινο Κίνημα είναι δίπλα στους κατοίκους του Γραμματικού. Καταγγείλει τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής διότι δεν έχει ούτε σχέδιο ούτε όραμα για την εφαρμοσμένη πολιτική στην ανακύκλωση στην πηγή. Αν εφαρμοστεί σωστά η ανακύκλωση στην πηγή δεν θα χρειαστεί ο ΧΥΤΑ Γραμματικού και θα υπάρξει και ημερομηνία οριστικού κλεισίματος της χωματερής στη Φυλή.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
Παίρνουμε Θέση—Η Πολιτική στην Πράξη