Το Πράσινο Κίνημα είναι έμπρακτα αρωγός στην προσπάθεια των πολιτιστικών φορέων και συλλόγων της Ηπέιρου κατά των εξορύξεων. Αντιπροσωπεία, του Πράσινου Κινηματος, αποτελούμενη από τον πρόεδρο Κώστα Καλογράνη και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, Θανάση Ακρίβο, Μαρία Μπαζούκη, Κώστα Γιαννακάκη, Βαγγέλη Θεοδώρου και Θωμά Βασιλείου, βρέθηκε σε συνάντηση φορέων και συλλογικοτήτων της Ηπείρου.

Στην τοποθέτηση του ο Κώστας Καλογράνης δήλωσε ότι το Πράσινο Κίνημα παραμένει σταθερά και αταλάντευτα κατά των εξορύξεων υδρογονανθράκων και υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος. Η επισήμανση για την προστασία του περιβάλλοντος έρχεται και μετά την ανάπτυξη των τοπικών αντιδράσεων τόσο σε κοινωνικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο ,  αντιδράσεις που φαίνεται ότι διευρύνονται. Πολίτες δραστηριοποιούνται προβάλλοντας την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος από τις ερευνητικές εργασίες και τις μελλοντικές γεωτρήσεις, καθώς και την ανάδειξη ενός διαφορετικού μοντέλου ανάπτυξης που να στηρίζεται στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου όπως είναι το φυσικό περιβάλλον. Θέση που εκφράζει απόλυτα και το Πράσινο Κίνημα.

Εχει ήδη δημιουργηθεί και Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στην εξόρυξη των πετρελαίων, που έχει προχωρήσει σε δημόσιες καμπάνιες, ενώ πολλοί πολιτιστικοί σύλλογοι, ζήτησαν να ανασταλούν οι έρευνες μέχρι να γίνει ενημέρωση από την Πολιτεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ

Παίρνουμε Θέση—Η Πολιτική στην Πράξη