Το Πράσινο Κίνημα επιθυμεί να ενημερώσει με ξεκάθαρο και ειλικρινή τρόπο για ποιο λόγο δεν παίρνει μέρος στις επικείμενες Ευρωεκλογές παρότι κατέθεσε εμπρόθεσμα, στον Άρειο Πάγο, πλήρη φάκελο, όπως ανακοίνωσε και η αρμόδια Δικαστής. Μια εγκύκλιος – που δεν έφτασε πάντως ποτέ στα γραφεία του Κινήματος – όριζε για πρώτη φορά φέτος διπλή διαδικασία για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων. Ας μην πούμε τίποτα περισσότερο, εάν και θα μπορούσαμε, και ας το χρεώσουμε ως τεχνικό λάθος λόγω έλλειψη εμπειρίας από ένα νέο κόμμα, που θέλει να φέρει νέα νοοτροπία στον τόπο.
Παράλληλα, νιώθουμε την ανάγκη να ζητήσουμε μία τεράστια συγγνώμη στους 33 υποψηφίους Ευρωβουλευτές οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα στις πραγματικά πολύ δύσκολες απαιτήσεις αυτού του εγχειρήματος και έδωσαν σε ένα τόσο νέο κόμμα, όπως είναι το Πράσινο Κίνημα, τη δυνατότητα να καταρτίσει ένα Ψηφοδέλτιο από άξιους και ικανούς υποψηφίους.
Αυτοί οι άνθρωποι “έβαλαν πλάτη” όταν τους τους ζητήθηκε και ξεκίνησαν ήδη το ταξίδι τους με το Πράσινο Κίνημα και να είναι βέβαιοι πως το μέλλον θα τους δικαιώσει. Και αυτό θα γίνει πολύ σύντομα μάλιστα.
Ταυτόχρονα, χρωστάμε και μία επίσης μεγάλη και ειλικρινή συγγνώμη σε όλα τα μέλη και τους φίλους του κόμματος που ήλπιζαν στο Πράσινο Κίνημα και για τις Ευρωεκλογές και τους στερήσαμε αυτό το αίσθημα της προσδοκίας που δικαιολογημένα είχαμε δημιουργήσει το προηγούμενο διάστημα.
Δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες, ούτε ρίχνουμε έξω από το “σπίτι” μας τις ευθύνες. Τα λάθη πληρώνονται. Όμως μάθαμε από αυτό και πλέον αποκτούμε και την απαραίτητη εμπειρία ώστε στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις να είμαστε παρόντες και ακόμα πιο δυνατοί.
Άλλωστε η μάχη συνεχίζεται στο πιο σημαντικό, ίσως, μέτωπο για την καθημερινότητα των πολιτών, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο αποκλεισμός από τις Ευρωεκλογές μας δίνει τη δυνατότητα και ήδη το έχουμε κάνει να ρίξουμε όλες τις δυνάμεις μας στην Περιφέρεια Αττικής και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπου το Πράσινο Κίνημα είναι η μοναδική Οικολογική φωνή που συμμετέχει αυτόνομα στις εκλογές με τις Παρατάξεις “Αττική Πράσινη Περιφέρεια”, με επικεφαλής και υποψήφιο Περιφερειάρχης τον Νίκο Παπαδάκη, και “Θεσσαλία Πράσινη Περιφέρεια”, με επικεφαλής και υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Θανάση Ακρίβο, αλλά και στην στήριξη των στελεχών μας που συμμετέχουν σε δημοτικούς Συνδυασμούς μεταφέροντας τις αρχές και τις αξίες που διέπουν το Πράσινο Κίνημα.

Συγγνώμη και Ευχαριστούμε.
Πράσινο Κίνημα

Υ.Γ. Ο πλήρης φάκελλος βρίσκεται γραφεία του κόμματος για οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο.