Ιδιαίτερα ανησυχητικές είναι οι καταγγελίες των φιλοζωικών οργανώσεων για συχνές δηλητηριάσεις ζώων στην πόλη της Καρδίτσας! Συγκεκριμένα, η συντονίστρια του Πράσινου Κινήματος Kαρδίτσας και υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Καρδίτσας με  τον   Συνδυασμό ΘΕΣΣΑΛΙΑ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, κυρία Αθηνά Καραμήτρου, ενημερώθηκε  ότι στις 20-12-2018 περισυλλέχθηκε από εθελόντρια του Φιλοζωικού Σωματείου Καρδίτσας «Διασώζω», ένα ύποπτο  κομμάτι κρέας, στην πλατεία της Καρδίτσας που μετά από έλεγχο του Χημείου, βρέθηκε θετικό σε φυτοφάρμακα. Το συγκεκριμένο γεγονός έρχεται να προστεθεί σε άλλες 3 ανάλογες, πρόσφατες περιπτώσεις δολοφονίας ζώων με δηλητήριο.  Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Αθ. Ακρίβος, έκανε την εξής δήλωση: « Εγώ προσωπικά και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Καρδίτσας καταδικάζουμε  τις αλλεπάλληλες  δηλητηριάσεις των ζώων και θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε  να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι. Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την ασυνειδησία των υπευθύνων και τη συμπαράστασή μας στα μέλη των φιλοζωικών οργανώσεων της Καρδίτσας και καλούμε τις Αρχές να επέμβουν ώστε να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα καθώς είναι η τέταρτη φορά που διαπιστώνεται παρόμοιο κρούσμα. Υπενθυμίζουμε  ότι  η χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων αποτελεί αδίκημα και επισύρει ποινή πολυετούς φυλάκισης και βαριά πρόστιμα για κάθε θανατωμένο ζώο. Καλούμε όποια/ον γνωρίζει κάτι σχετικό ή είδε κάτι ύποπτο ή έχει σημαντική πληροφορία να απευθυνθεί στην Αστυνομία προκειμένου να εντοπιστεί ο δράστης ή οι δράστες και να τιμωρηθούν ανάλογα ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη!»

 

Αθ. Ακρίβος

Ο επικεφαλής του Συνδυασμού ΘΕΣΣΑΛΙΑ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, Αθανάσιος Ακρίβος  τονίζει ότι πρέπει να επανέλθει στον διάλογο με την Πολιτεία η πρόταση του Πράσινου Κινήματος  για τα ζώα, που μεταξύ άλλων υποστηρίζει:

– Δημιουργία Μητρώου Ζώων Συντροφιάς σε κάθε Δήμο, όπου ο κάθε δημότης είναι υποχρεωτικό να δηλώνει πόσα (και ποια) ζώα έχει υπό την επιμέλεια του.

– Υποχρεωτικό τσιπάρισμα σε όλα τα αδέσποτα και  δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς.

Μητρώο Εθελοντών, όπου θα μπορεί ένας πολίτης για τους 4-5 πρώτους μήνες να αναλάβει να μεγαλώσει ένα νεογέννητο και μετά να το δώσει για υιοθεσία.

– Αυστηροποίηση των ποινών για τις φόλες και για το παράνομο εμπόριο ζώων συντροφιάς καθώς και θεσμοθέτηση συγκεκριμένων κανόνων ευζωίας για τα καταφύγια και τους προσωρινούς χώρους παραμονής των ζώων συντροφιάς.

  • Δημιουργία σελίδας για την υιοθεσία αδέσποτων ζώων συντροφιάς συνδεδεμένη με την επίσημη σελίδα κάθε δήμου.